ناگفته هایی از پایان نامه کارشناسی ارشد

نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد همواره مستلزم رعایت نکات بسیار ریز و حساسی است که گاها سخنی از آنها گفته نمی شود و دانشجویان عزیز این مقطع ممکن است اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشند. در این صفحه سعی شده است به نکاتی که از نظرها پنهان است اشاره شود. همچنین دانشجویان عزیز می توانند جهت سفارش انجام پایان نامه شان با کارشناسان موسسه تماس بگیرند.

فرم درخواست مشاوره پایان نامه

بخش های پایان نامه

بخش های پایان نامه مانند دانه های زنجیر به يكديگر وابسته هستند؛ و نمی توان بدون اطلاع از جزئيات بخش های پایان نامه، شروع به نوشتن پايان نامه کارشناسی ارشد نمود. بخشهای مختلف پایان نامه عبارتند از: فصل اول (كليات پژوهش)، فصل دوم (پيشينه پژوهش)، فصل سوم (روش تحقيق)، فصل چهارم (تجزيه و تحليل نتايج) و فصل٥ (نتيجه گيري و پيشنهادها)

تدوین پایان نامه:

یکی از اهداف اصلی انجام پایان نامه دراصل آشنا نمودن دانشجو با نحوه نگارش و تدوین پایان نامه و یک مبحث علمی است.
نوشتن پایان نامه‌های خوب دغدغه‌ای است که همواره برای دانشجویان بار علمی فراوانی را به همراه خواهد داشت. سالانه هزاران پایان‌نامه و رساله در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دفاع می‌شود؛ که این امر سبب توسعه علم در کشور گردیده است و هر ساله پژوهشگران زیادی برای حل مشکلات کشور در عرصه های مختلف، تحقیقات و بررسی های مختلفی در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد و یا مقاله منتشر می کنند. نگارش و تدوین پایان نامه از جمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با معضلاتی روبرو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نوشتن دیگر بخش های پایان نامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن و در نهایت ارائه یک تحقیق کاربردی و جامع. پیشنهاد می شود دانشجویان برای تهیه و تدوین پایان نامه از شیوه نامه دانشگاه خود استفاده کنند تا دچار چالش های پایان نامه نویسی نشوند.

ترتیب صفحات پایان نامه:

ترتیب صفحات در پایان نامه کارشناسی ارشد بر اساس ساختار تعیین شده ای توسط وزارت علوم چیدمان می شود، که بایستی دانشجویان برای نگارش و انجام پایان نامه ارشد بطور کامل آن را رعایت کنند. ساختار کلی پایان نامه  کارشناسی ارشد و بالاخص ترتیب صفحات پایان نامه در تمامی دانشگاه ها (آزاد، سراسری) مشابه هم هست اما ممکن است از لحاظ تعداد فصول اصلی در رشته های تحصیلی مختلف، تفاوتهایی وجود داشته باشد. بنابراین قبل از اقدام به نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد لازم است تا از دستورالعمل نگارش پایان نامه ارشد و حتی ترتیب صفحات پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه محل تحصیل خود مطلع شوید.
ترتیب صفحات پایان نامه کارشناسی ارشد را می‌توان به 2 قسمت فرعی و اصلی تقسیم کرد: بخش فرعی شامل صفحه عنوان، صفحه سپاسگزاری، صفحه معرفی، صفحه چکیده و غیره است. در بخش اصلی، می‌توان متن اصلی و فصول پایان نامه را در نظر گرفت.

فصلهای پایان نامه:

فصلهای پایان نامه به 6 فصل اصلی تشکیل می شود که در این مقاله به اختصار به معرفی این فصول می‌پردازیم:
فصل اول: کلیات تحقیق که در برگیرنده ی مسئله اصلی تحقیقات، اهمیت پایان نامه، سؤالات تحقیق، محدودیت‌ها و موانع، فرضیات و توصیف عبارات می باشد.
فصل دوم: ادبیات تحقیق که شامل  2 بخش کلی می باشد. بخش اول مربوط به مبانی نظری تحقیق و بخش دوم مربوط به پیشینه تحقیقات خواهد بود. مبانی نظری تحقیق به این صورت شکل می‌گیرد که نویسنده تحقیق با در نظر گرفتن متغیرهای اصلی تحقیق، تئوری‌های حاکم بر هر متغیر را بیان می‌کند.
فصل سوم: طراحی و روش تحقیق: این بخش همان طور که از نام آن پیدا است به معرفی و توضیح روش تحقیقات و ابزار به کار گرفته شده در تحقیقات شما اختصاص خواهد داشت.
فصل چهارم: نتایج کسب شده و تجزیه و تحلیل نتایج: این فصل در بین فصلهای پایان نامه جزو مهم‌ترین بخش‌ها است و شامل یافته‌های تحقیقات، نتیجه گیری جزئی و پیشنهاد طرح‌هایی برای پژوهشگران آینده است.
فصل پنجم: نتیجه گیری: دانشجویان می بایست این بخش را به توضیح و بررسی نتایجی اختصاص دهند.
فصل ششم: معرفی منابع در نهایت، فصل آخر پایان نامه کارشناسی ارشد از مجموع فصلهای پایان نامه، به معرفی منابع به کار گرفته شده در متن و منابع مورد استناد اختصاص خواهد یافت.
جهت اطلاع از ساختار پایان نامه می توانید به کتابخانه الکترونیک جهانی مراجعه کرده و نمونه های خارجی را مطالعه کنید.

یافتن منابع پایان نامه:

دانشجویان برای نگارش یک نمونه پایان‌نامه کارشناسی ارشد با مشکل یافتن منبع پایان نامه مواجه هستند، زیرا با روش صحیح جستجوی منابع و رفرنس های به روز، معتبر و قابل اطمینان مرتبط با موضوع تحقیق خود آشنا نیستند. توصیه می شود دانشجویان برای یافتن منابع پایان نامه خود پس از اینکه موضوع پژوهش را انتخاب کردند، به دنبال منابع موثق مرتبط با موضوع مورد نظر خود باشند تا بتوانند مانع از ایراد گرفتن داوران به پایان نامه کارشناسی ارشد آنها در خصوص نداشتن منابع کافی یا استفاده از منابع نامناسب و غیرموثق شوند.

رفرنس دهی پایان نامه (رفرنس دهی به پایان نامه های فارسی)

رفرنس دهی پایان نامه، مستندات و قوانینی هستند که برای پذیرش پایان نامه کارشناسی ارشد و حتی انجام رساله دکتری جهت اهداف و مقاصد علمی مورد نیاز است. موضوع رفرنسی دهی به این منوال است که دانشجویان باید بدانند که چگونه آثار و دستاوردهای تحقیقاتی افراد دیگر را در پایان نامه کارشناس ارشد خود استفاده کنند؟ ذکر منابع به دلایل زیادی اهمیت دارد؛ اما می‌توان مهم‌ترین دلیل را این عنوان کرد که زمینه تحقیقاتی و به عبارتی موضوع پایان نامه ارشد خود را به سهولت برای مخاطبین و استاد راهنما مشخص خواهید کرد.
به طور قطع، شیو‌ه‌های ارجاع و رفرنس دهی به پایان نامه های فارسی دو نوع است :1. ارجاع‌دهی در درون متن (نقل قول در متن) 2. ارجاع‌دهی در پایان متن (فهرست منبع) که  یک امر ضروری است زیرا در صورت انجام ندادن این قضیه، سرقت ادبی از طرف دانشجو محسوب می شود.

جستجو در پایان نامه ها:

دانشجوان برای نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد خود ناگزیر به استفاده از منابع معتبر هستند که این منابع می‌تواند مقالات افراد مختلف، نقل‌قول‌هایی از استادان و دانشمندان و یا حتی ایده‌هایی باشد که دانشجویان دیگر آنرا مطرح کرده‌اند.
دانشجویان با جستجو در پایان نامه ها نه تنها به تحقیق خود ارزش و اعتبار می‌دهند، بلکه با رفرنس دادن در انتهای جستجوی پایان نامه، برای زحمات دیگر نویسنده‌ها هم ارزش قائل خواهند شد. برای دسترسی و جستجو در پایان نامه های دانشجویی لازم است دانشجویان به سایت مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه خود مراجعه کنند.

شرایط تمدید پایان نامه دانشگاه آزاد

برای اخذ مجوز و شرایط تمدید پایان‌نامه دانشگاه آزاد در ترم جدید دانشجویان می‌توانند پس از ورود به پنل آموزشی خود در سامانه آموزشیار، به روش زیر عمل کنند:
منوی درخواست مجوز، ارسال/ پیگیری درخواست دانشجو، قسمت ارسال درخواست جدید، در باکس عملیات آموزشی دانشجو، علاوه بر مجوز انتخاب واحد، تمدید پایان نامه را نیز انتخاب کنند و سپس دکمه ثبت را بزنند.

پایگاه پایان نامه:

دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکترا که در مرحله آماده سازی پایان نامه کارشناسی ارشد و انتخاب موضوع  می باشند، می توانند عناوین مورد نظر خود را در مجموعه مقالات پایگاه دانشگاه مورد نظر استعلام نمایند. اگر مقاله ای مرتبط با موضوع پایان نامه ارشد درج شده در پایگاه دانشگاه ثبت نشده باشد، می توانید نتیجه استعلام مجددا را به مرکز آموزشی و دانشگاه خود ارائه نمایند تا با مشاوره استاد راهنما به نتیجه مطلوب برسند و موضوع مناسبی را در پایگاه پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه متبوع خود به ثبت برسانند.

پایان نامه حوزه خواهران:

به تازگی سامانه جامع كتابداري و اطلاع‌رساني تحت وب در حوزه‌هاي علميه ویژه پایان نامه حوزه خواهران، راه اندازی شده است. اين سامانه در حال حاضر به صورت شبكه داخلي در اختيار طلاب و مدارس علميه قرار می گیرد و براي عموم كاربران قابل استفاده خواهد بود.
امكاناتي مانند جستجو در عناوين، موضوعات، كليدواژه، نام مدرسه، مولف، استاد راهنما و داور و… در  پايگاه پایان نامه حوزه خواهران قابل استفاده است.
اطلاعات مربوط به پايان‌نامه خواهران، بارگذاري شده در این پایگاه، اطلاعات توصيفي است، در سامانه جامع اطلاع‌رساني و كتابداري تحت وب حوزه‌هاي علميه خواهران، علاوه بر اين پايان‌نامه‌ها، اطلاعات ۷ هزار كتاب موجود در كتابخانه مركزي مركز مديريت و چند حوزه ديگر در سطح كشور در دسترس قرار گرفته است.
روند ورود اطلاعات به اين سامانه به روز است و طي فواصل مختلف اطلاعات كتابخانه‌هاي جديدي از مدارس علميه در پایگاه پایان نامه حوزه خواهران وارد مي‌شود.

حمایت از پایان نامه:

دانشجویان تحصیلات تکمیلی با برنامه ریزی برای نوشتن پایان نامه ای در چارچوب اولویت‌های تحقیقاتی کشور می‌توانند از حمایت مالی نهادها و سازمانهای مختلفی برخوردار شوند. این حمایت با هدف استفاده از ظرفیت علمی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ایجاد رقابت سالم علمی در جهت کمک به توسعه علم و فناوری انجام می شود. حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد منحصراً در رشته‌هایی صورت می‌گیرد که دوره دکترای آن در کشور دایر نیست یا ظرفیت موجود آن پاسخگوی نیاز کشور نیست. فهرست این رشته‌ها توسط کمیته تخصصی تعیین و به تناوب بازنگری می‌گردد. حمایت این ارگانها و نهادها از رساله دکتری دانشجویان در کلیه رشته‌ها صورت می‌گیرد.

فرم گزارش پیشرفت کار پایان نامه:

فرم گزارش پیشرفت پایان نامه های دوره های تحصیلات تکمیلی، از جمله مواردی است که دانشجویان ملزم به آماده سازی آن هستند، این گزارش پیشرفت پایان نامه حداقل هر سه و یا شش ماه یک بار باید به استاد راهنما تحویل داده شود. در جلسات ارائه گزارش، فرم گزارش پیشرفت کار پایان نامه که از قبل توسط دانشجو تهیه و پرینت شده است، می بایست به امضای استادان، داوران و نماینده گروه ب‌‌رسد و به کارشناس گروه تحویل داده ‌شود و نهایتا یک نسخه از این فرم به معاونت تحصیلات تکمیلی دانشکده ارسال می شود و یک نسخه از فرم گزارش پیشرفت کار پایان نامه در گروه نگهداری می شود.